Geçen sene bu saatlerde doğmuş olduğuna inanamaz bir halde uyuyan halini izlerken bugün bir sene geçmiş olmasının şaşkınlığı içindeyim. Çoğunuzun da yazdığı gibi ha geldi ha gelecek derken koca bir sene geçmiş bile…

Bebeğim olmadan önce katıldığım birinci yaş günü partilerini hep abartılı bulurdum. Hiç bir şeyin farkında olmayan bir bebek, eğlenmeye çalışan ebeveynler… Bebeğin ileride bugünü hatırlamayacak olması da cabası. Ancak doğum yaptıktan sonra abuk subuk tüm ilkleri kaydeden ben yaş gününü de kutlamalıyım diye düşündüm. Evde babası, Bulut ve ben bir pasta kesmek geldi önce aklıma ama bu heyecanlı dedeler, anneanne, babaanne, halalar ve teyzelerine haksızlık olacaktı. 1 yaşındaki çocuğun en serbest ve rahat olduğu yer evi aslında. Herkesi eve davet etmeyi düşündüm ancak salonum yeterince büyük olmadığından misafirler sıkışacak bu da Memo Bulut’un alanını kısıtlayacaktı.

Zaten evim kadar çok gittiğim, Evlenme Teklifimin yapıldığı yer Sümerler Aile Çay Bahçesi’ne aylar önce doğum gününü orada yapmak istediğimden bahsettim.  Doğum gününe üç ay kala pinterestte konsept bakmaya, giyeceğimiz kıyafetleri seçmek için instagramda dolanmaya başlamıştım. Bulut’un en huzurlu olduğu saatler uykusundan sonraki anlardı. Doğum günü de pazara denk geldi. Pazar günü benim için ailecek büyük kahvaltı demekti bu yüzden doğum gününü kahvaltı organizasyonu şeklinde kutlamaya karar verdim.  Kendime cicili biçili bir elbise seçtim, portiye de askılı bir pantolon, gömlek ve papyon. Ön siparişi bile verdim.

Doğum gününe yaklaşık bir ay kala elbiselerin siparişini tamamlayacaktım ki şöyle bir seçtiğim modele baktım, bir daha o elbiseyi nerede giyineceğimi düşündüm:) Düğün derneğe basit, günlük hayata ağır kaçacak bir modeldi. Ayrıca sanki pazar kahvaltısına da fazla gibiydi.  Pazar günü rahat giyinmek varken ben neden kasacaktım? Kahvaltıda rahat etsin diye seçtiğim organizasyonda papyon gömlek ile ne kadar rahat olacaktı?  Sipariş vermekten vazgeçtim, ona beğendiğim rahat edeceği başka bir şey almaya karar verdim. Avm de gezerken H&M de minik bir kot tulum gördüm. Hiç düşünmeden aldım. Benim de kot tulumum vardı, geçen sene LCW’den almıştım. Arkadaşlarıma bahsettim fikrimi onayladılar. Kocam salopet giymek istemeyeceğinden “sen kot gömlek giyersin”  dedim:):)

Hafta başında davetli sayısı ve ayrıntıları konuşmak için Çay Bahçesinin sahibi Eylem Abla’nın yanına gittim.  Pazar günleri hali hazırda açık büfe kahvaltı servisi olduğundan sadece brunch’tan ayrı bağımsız bir köşede masa kurulmasını istedim. Pazar günkü bahçe kalabalığından bağımsız, evimizde gibi ailecek samimi bir kahvaltı etmek istiyordum. Her zaman organizasyonların yapıldığı köşeyi seçerken bu kadar güzel olacağından habersizdim açıkçası. Cumartesi akşamı bahçeye uğradığımızda dekor kulübenin sarıya boyanmakta olduğunu görünce şaştım kaldım. Doğum gününde ilk gündüz uykusundan uyanan Memo Bulut’u alıp bahçeye gittiğimde neredeyse herkes gelmişti ve her yer mükemmel görünüyordu. Tüm dekoru Ajanda Glory Organizasyon yaptı.

IMG_7891[1]

25 kişilik güzel bir masa hazırlanmıştı. Servisler masadaydı, açık büfe olduğu için herkes kendi tabağını kendi hazırlayıp geldi.

IMG_7883[1]

Masanın hemen yanında çocuklar için minik bir top havuzu konulmuştu. Gerçekten de Memo Bulut ve minik misafirlerimiz burada çok iyi zaman geçirdi.

IMG_7880[1]

IMG_7887[1]

IMG_7884[1]

Masamızın hemen yanında trambolin ve çocuk parkı da  vardı. Oturduğumuz yerden eğlenceli dakikalarını izleme şansımız oldu.

IMG_7909[1]

Herkesin gelmesi ile partimiz başlamış oldu. Sümerler Aile Çay bahçesinde her pazar açık büfe kahvaltı var. Herkes canı ne çektiyse gidip seçti.  Kahvaltı sohbet başlamış oldu.

IMG_7575

IMG_7735

IMG_7863

IMG_7735

Kahvaltılarını yapan çocuklar kendileri için hazırladığımız köşede vakit geçirdi. Palyaçoyu ben tutmadım, zaten her pazar bahçede çocuklu misafirler rahatça kahvaltı etsin diye geliyor.

IMG_7795

IMG_7929

IMG_7847

IMG_7854

IMG_7928

Şeker büfesi, pastalar, hediyeliklerin olduğu bir masa istemedim. Haliyle önünde-arkasında fotoğraf çekilecek bir masamız da olmadı. Çocuklar için yapılan köşeyi fotoğraf çekilmek için kullandık.IMG_7917

IMG_7914

IMG_7915

IMG_7916

Sevgili Doğum bebek fotoğrafçısı Müjde ile çay bahçesinde kahve içerken bir köşede 1. Yaş çekimi yapabileceğimizi de konuşmuştuk. Sağolsun dekor malzemeleri ile kahvaltıya geldi ve açık havada minik objeler ile güzel bir konsept yarattı. Kalabalığa şaşkın gözlerle bakan Bulut ne olduğunu anlamadı ama ortaya çok güzel kareler çıktı:)

IMG_7770

IMG_7837

IMG_7938

IMG_7823

{"total_effects_actions":0,"total_draw_time":0,"layers_used":0,"effects_tried":0,"total_draw_actions":0,"total_editor_actions":{"border":0,"frame":0,"mask":0,"lensflare":0,"clipart":0,"text":0,"square_fit":0,"shape_mask":0,"callout":0},"effects_applied":0,"uid":"6972434F-545E-4E5F-BA6F-7FA28DC5BDA6_1492345300131","width":2508,"photos_added":0,"total_effects_time":0,"tools_used":{"tilt_shift":0,"resize":0,"adjust":0,"curves":0,"motion":0,"perspective":0,"clone":0,"crop":0,"enhance":0,"selection":0,"free_crop":0,"flip_rotate":0,"shape_crop":0,"stretch":0},"source":"editor","origin":"gallery","height":3344,"subsource":"done_button","total_editor_time":67,"brushes_used":0}

IMG_7734

IMG_7937

IMG_7942

Memo Bulut bu yaş gününü fotoğrafları izlerken bile anımsayamayacak ama ilk yaş günü hediyesi unutulmaz olacak diye düşünerek babasıyla ikimizin de çocukluğumuzda hayalimiz olan akülü arabayı bir vosvos olarak alıp kendisine hediye etmiş olduk. Uzaktan kumandalı olduğu için 2-3 yaşına kadar biz onu sürerek hevesimizi alacağız daha sonra da kendisi pedala basarak kullanabiliyor olacak… Önce oturmak istemedi, sonra şöyle bir inceledi:) En komiği minik arkadaşları bindiği zamanki tepkileriydi…

IMG_7931

Doğum günü pastaları son zamanlarda konseptlere uygun olarak şeker hamurlu yapılıyor biliyorsunuz. Ancak daha şeker hamurunu pastanın üstünden sıyırmadan yiyeni görmedim:) Pinterestte dolanırken karşıma “naked cake” çıktı yani çıplak, kremasız pasta. Bu pastaya benzer bir tanesinin ekran görüntüsünü alıp çay bahçesindeki  pasta ustasına yönlendirdim. Hem soft, hem lezzetli hem de sıra dışı bir pasta olmuş oldu, tam istediğim gibi:)

IMG_7848

IMG_7921

Bir kaç gün öncesinden evde mum üfleme alıştırmaları yapmamıza rağmen minik adam pastasındaki mumu üflemedi. Daha çok uçan balonlarla ilgileniyordu o sırada:)

IMG_7930

IMG_7941

Gelen misafirlemize fotoğraflar dışında minik birer anı bırakma modasından yine kaçamadım. Verilirken sempatik ama bir ay sonra çöpe giden hediyeliklerden sıkılmıştım.

IMG_7940

Sevgili Meltem Abla, @meltemcesekerler bizim için bu hatıra panosunu ve misafirler içinde çiçek tohumlarının olduğu minik şişeler hazırladı.

IMG_7935

Önce baby showerda sonra doğumumda anı olarak bu taş magnetlerden vermiştim gelenlere.. Kendim de bir senedir buzdolabımın üstünde severek kullandığım için bu yaş gününde de sevgili @adalyastone ile irtibata geçtim ve sipariş verdim. Üzerindeki çizim @gorgocik e ait. Yine çok güzel bir hatıra oldu:)

İşte geriye böyle güzel fotoğraflar kaldı. Her yaş günü özeldir ama ilk yaş günü anne için en özeli galiba:) Bir pasta ve ailecek bir arada olmak bile kutlamaya yeter. Önemli olan bebeğinizin keyfinin yerinde olması..

IMG_7922

Mutluluk Artar Paylaşınca:)

İlgilisine;

Mekan: Sümerler Aile Çay Bahçesi

Orgazasyon: Ajanda Glory Organizasyon

Memo Bulut’un üzerindeki herşey: H&M

Benim Tulumum: LC Waikiki

Benim üstüm: Koton

Akülü Vosvos: Antakya Baby Shop

Fotoğraflar: Müjde Ağır

Yorum Yaz