Geçen sene bugünlerde her an geldi, gelecek heyecanıyla günlerimi geçirirken bugünlerde birinci yaş günü heyecanıyla taşmış durumdayım. Hayat ne kadar hızlı akıyor. Her şey birer anı olarak kalıyor. Bebeklerimizin her anını ölümsüzleştirmek, onlara geçmişe baktıklarında güzel hatıralar bırakmak için ne de çok koşturuyoruz ama çok da eğleniyoruz.

Ben birinci yaş günü partisinden çok son zamanlarda iyice popüler olmuş “Cake Smash” yani Türkiye’deki adı ile “Pasta Patlatma” merasimi için çok heyecanlanıyordum. Aylar öncesinden kıyafet, ayakkabı siparişini verdim. Doğum gününde çok yorulacağını düşündüğüm için doğum gününe bir kaç gün kala yapmaya karar verdim.

IMG_7188

Pasta Patlatma dediğimiz şey, bebeğimizin hayatındaki ilk pastasını gönlünce yemesine izin vermek.  Tabi yaş gününe kadar şekerli bir şey tüketmeyen bebeğimiz için gerçek bir sürpriz oluyor. Pastayı mıncıklarken onu izlemek hem çok eğlenceli hem de ortaya şahane fotoğraflar çıkıyor.

Fotoğraf çekimleri genelde evde ya da fotoğraf stüdyolarında yapılıyor. Ben ilk önce evde yapmayı düşünüyordum. Duvarı süslemek için @partitasarimi bize çok cici süsler hazırladı. Sonra sevgili @mujdeagir ile sohbet ederken canımın içi tostosumu da dahil etmeliyiz diye düşündük.  Bu çılgınlıktı ama çok orijinal bir fikirdi:) Tarihi belirledik ve heyecanla büyük günü beklemeye başladık.

{"total_effects_actions":0,"total_draw_time":0,"layers_used":0,"effects_tried":0,"total_draw_actions":0,"total_editor_actions":{"border":0,"frame":0,"mask":0,"lensflare":0,"clipart":0,"text":0,"square_fit":0,"shape_mask":0,"callout":0},"effects_applied":0,"uid":"6972434F-545E-4E5F-BA6F-7FA28DC5BDA6_1491891455798","width":2508,"photos_added":0,"total_effects_time":0,"tools_used":{"tilt_shift":0,"resize":0,"adjust":0,"curves":0,"motion":0,"perspective":0,"clone":0,"crop":0,"enhance":0,"selection":0,"free_crop":0,"flip_rotate":0,"shape_crop":0,"stretch":0},"source":"editor","origin":"gallery","height":3344,"subsource":"done_button","total_editor_time":569,"brushes_used":0}

Üstü başı kirleneceği için kıyafetler oldukça sade oluyor. Hatta çıplak sadece bezi ile pasta patlatma fotoğrafları bile gördüm. Tamamen sizin zevkinize kalmış. Ben @candy_atolyem  den bir şort ve şapka dikmesini rica ettim. (Bulut şapkayı takmamıza izin vermedi:)) Turuncu pantolon askısı ve papyonu geçen sene @ufak_adam dan almıştım. Turuncu gri renklere uygun bir ayakkabıyı da @minibon_club dan aldım ve geriye pastası kaldı.

IMG_6878

Ek gıdaya başlayacağımız zaman doktorumuz bize, “1 yaşına kadar tuz, şeker yasak!” demişti. Ben de yaptığım yemeklere tuz katmayarak, şeker- çikolata vermeyerek bu söze sadık kaldım. Pasta patlatma gününde pastaneden alınmış bir pastayı tak diye önüne koymak bu sadakate aykırı olurdu. Kolları sıvadım kendimi turuncu mutfağıma attım. Ömrümde ilk defa bir yaş pasta yaptım:)

Klasik pandispanya yerine elmalı kek pişirdim. İçine labne peynirli bir krema hazırladım. Üst süslemesi için başka seçeneğim kalmadığından hazır pasta kreması kullandım ama muhallebi de güzel bir alternatif olabilirdi.

İlgilisine tarifi;

Kek için:

-3 Yumurta

-Yarım Çay Bardağı Şeker

-1/4 çay bardağı sıvı yağ

-1 şişe soda

-1  paket vanilin

-1 paket karbonat

-2.5 su bardağı tam buğday unu,

-3 kırmızı elma

-Biraz tarçın

Elmaların kabuklarını soyup rendeliyoruz ve üzerine tarçın ekleyip bekletiyoruz. Yumurta ve şekeri bembeyaz bir köpük olana kadar çırpıyoruz. Üzerine soda ve yağı ekliyoruz. Vanilya, karbonat ve unu eleyerek hamura ekliyoruz. En son elma rendesini ekleyip yağlanmış kelepçeli kalıba dökerek 160 derece önceden ısıtılmış fırında pişiriyoruz. (Daha kalın tabanlı bir pasta için iki ölçü yapabilirsiniz)

İç Krema:

400 gr labne peyniri ve 8 kaşık hazır kremayı tahta kaşık ile karıştırıyoruz. İki elma rendesi ve iki vanilya ekleyip buzdolabında yarım saat bekletiyoruz.

Kek soğuduktan sonra keki ikiye kestim ve arasına labneli kremayı yaydım. Üstünü kek ile kapattıktan sonra hazır pasta kremasını tarifine göre yapıp krema pompası ile şekil vermeye çalışarak pastayı süsledim. @butikplaka dan aldığım bayrak ile pasta hazır oldu.

Pasta Patlatmaya gelince. Memo Bulut sabah saat 8:00 de uyandı ve 11:00 de ilk öğle uykusuna uyudu. O uyurken ben hazırlandım ve her şeyi de hazır ettim. Fotoğraf çekiminde uykusunu almış olması çok önemliydi. 12:30 da uyanınca saat 14:00 de başlamak üzere sözleştik. Çekimde vosvosu da kullanacağımız için çekimi yapacağımız ortamın bol yeşillik içinde olmasını istedim. Daha önce eşimle de fotoğraflarımın olduğu arkadaşımızın çiftlik evine giden yol aklıma geldi. Tam bir patika gibi ve iki tarafı da yemyeşil.

IMG_7047

Tostosun üstüne oturmak pek hoşuna gitmedi önce. O kadar geniş arazide koşmak varken inemeyeceği bir yerde olmak rahatsız etti Memo’yu. Sonra pastayı önüne verince bir garipsedi. Ama bir kere dokununca devamı geldi. Her parmaklamada karşısında kahkahalara boğulan bizi görünce çoğu fotoğrafta şaşkın ördek gibi çıktı:)

IMG_7192

Biz gerçekten çok eğlendik:) Dünyada bir vosvosun üstünde pasta parçalayan ilk bebek de Memo Bulut bence:):) Doğum günü 16 Nisan’da, zaten o gün fazlaca yorulacağını düşündüğümden sakin bir günde erkenden pastasını patlatmış olduk.  Bu harika fotoğrafları çeken arkadaşım @mujdeagir a teşekkür ediyor ve sizleri fotoğraflarla başbaşa bırakıyorum😊

IMG_7189

IMG_7194

IMG_7176

IMG_7195

IMG_7193

IMG_7191

IMG_7187

Her gününüzün bir öncekinden güzel geçmesi dileği ile…

Mutluluk Artar Paylaşınca:)

Sevgiler

 

2 Comments

  1. Bayıldım ben. 3 ay sonra benimde kızımın dogum günü şimdiden başladım kıyafet saç andı arka dekor vs. diye inşallah bizimkide bu kadar güzel olur.

  2. Benim de çok yakın arkadaşım müjde ve oğlumun ilk anlarını ona emanet etmiştim bir yaşını heyecanla bekliyorum bende Allah uzun ömürler versin sizinle mutlu omurler

Yorum Yaz