Uzun zamandır beni her yakaladığınızda sorduğunuz üç sorudan biriydi: “Nasıl zayıfladın Seroş?”

Toplu bir cevap olsun  diye bu yazıyı yazmayı taa yazdan planlıyordum. Her şey görümcemin düğününe giymek istediğim bir elbise ile başladı. Bu yazı diyetle zayıfladım yazısı olacaktı, sonra pilatese gitmeye başladım. Onu da ekleyim derken ayağımı yaraladım ve pilatese ara verdim. İşte o arada bir korse ile tanıştım ve aldığım gün sizinle paylaştım.  Bir ay kullandıktan sonra da yine başladı sizden sorular artık bu yazı kaçınılmaz oldu:)

Evlendiğimde 62 kiloydum. Hamile kaldığımı öğrendiğimde 68 Kiloydum. Hatta hamile olduğumu bilmeden önümdeki göbekten rahatsız olmuş ve arkadaşımın düğününde giyeceğim elbise için diyet yapmıştım 2 gün:) Meğer o göbek değil bebekmiş.

IMG_4339

Hamileliğimi öğrendiğim gün bu fotoğraf:)

IMG_5415

40 haftalık gebelik serüvenimde 12 kg almayı hedeflemiştim. Ama hamileliğimi öğrendikten tam bir ay sonra 13. haftamda  tam bir gebe görüntüsüne kavuşmuştum.

IMG_9873

5. Ayımı tamamlarken insanlar “doğuma az kaldı galiba?” diyordu göbeğime bakarak, hayır dediğimde “ikiz o zaman?” diyorlardı:):) yani ayda alınması gereken ideal kilo bir iken ben neredeyse haftada bir kilo alıyordum:):):):)

IMG_5492

Sonuç itibari ile doğuma 92 kg ile girdim yani tam 24 kg almıştım. Porti 4 kg doğdu, doğumdan bir kaç gün sonra tartıldığımda 79 kg diyordu tartı. Hayatımda 70li sayıları görmezken 92yi görmek hamile olduğum için çok koymadı. Ama doğumdan sonra 80leri görmemek iyi geldi.  Derken 3 ay geçti ve görümcemin düğününe bir ay kaldı. Kınasında giyeceğim elbise için kilo vermem şarttı. Can dostum güzel insan Diyetisyen ve Beslenme uzmanı Hilda Altunöz ile bir yola girdim. Kan tahlili istedi ve otuza yakın değerimi yorumlayarak bana bir liste yazdı. Emzirdiğim için standart bir diyet olmazdı. Bir yandan sütüm azalmayacak, diğer yandan kilo verecektim.

IMG-20160810-WA0070

Başardım, hamileliğimden önce 68 kilo ile girdiğim elbisenin içine, tayt şeklinde bir korse ve tüm gün göbeğimi içime çekerek girmeyi aynı zamanda üstüne göbek atmayı da başardım. Elbise bana olunca diyeti de bıraktım.

Eylül ayında tatile gittik, bikini giydim ancak fiziğimden rahatsızdım. Doğum yapalı 5 ay olmasına rağmen iyiydim ancak yine de daha sıkılaşmak istiyordum.

IMG_1884

Bebeğim 6 Aylık olduğunda Fizyopark’ta  pilatese başladım.

IMG_1885

Daha birinci ayımın dolduğu gün ayağımı tostosa çarptım ve 10 dikiş atıldı. Bu sebepten pilatese ara vermek zorunda kaldım. İşte bu sırada karşıma Yamuna Korse çıktı.

Bir ay  pilatese gidemeyeceğimden üyelik ücretime denk gelen bütçemi korseye harcadım. Diyet listem kişiye özel olduğundan detaylandıramadım ama korseyi epeyce merak ettiğinizden tecrübelerimi yazmak istiyorum.

Tesadüfen keşfette gördüm yamuna korse sayfasını, iletişime geçtim çok hızlı dönüş yaptılar. Düzenli kullanıldığında zayıflatıyor yazıyordu. Bir korse bunu nasıl yapacak ki dedim ama takınca anladım. İlk 3 gün senelerdir başına buyruk öne çıkan göbeğiniz, yanlarınız ve sırt yağlarınız sıkıca birbirine yapışınca patlayacak gibi bir hisse bürünüyorsunuz. Ama sonra alışıyorsunuz. O patlayacak gibi olma hissi daha sonra tokluk hissine dönüşüyor. Sürekli midenizin avuçlanmış gibi olması porsiyonlarınızı azaltıyor.

1486480880937

Korsenin geldiği gün bu fotoğrafı çekildim ve değişimi fotoğraflayalım bakalım dedim.

IMG_1882

Günde 6-8 saat takmak gerekiyordu ben 6 saatten fazla takmadım. İnanılmaz tasarımı sayesinde taktığınız anda inceliyorsunuz.  İçindeki balenler o kadar muntazam ki katlanma,toparlanma yapmıyor. Hatta sizin dik durmanızı sağlıyor. Emzirirken iki büklüm olan ben için en güzel özelliği bu:)

IMG_1879

Ben hamilelik öncesi göbeğimi içime çekerek gezmeyi alışkanlık haline getirmiştim. Ama doğumdan sonra içime çekme refleksimi vücuduma hatırlatmak kolay olmadı. Ben normal doğum yaptığım halde göbeğim hemen gitmedi. Hatta doğumdan sonra kontrole gittiğimde doktorum “Bir bebek mi unuttuk içeride?” diye bana takılmıştı. Annem doğumdan sonra korse takmamı söylemişti ama ben o an bebek telaşından bunu ciddiye almamıştım. Karnıma kayın validem ile bir parça bez bağladılar ama tabi korse gibi sarmadı.

IMG_1881 (1)

Dapdar üstlerimi, elbiselerimi giydiğimde bile içimde bir korse olduğu belli olmuyor. Ben genelde bacaktan giyilen tayt şeklindeki dikişsiz korseleri kullanıyordum ama bitiş yerinde bacakta ya da göbekte mutlaka iz yaptığı için dar kıyafetler tercih edemiyordum. Muntazam bir yapıya sahip. Sayfalarındaki öncesi-sonrası fotoğraflara baktığımda ağzım açık kaldı ve şüphesiz sipariş ettim.

IMG_1880 (1)

Askılı olanlar göğüsleri yukarı doğru itiyormuş. Malum emzirme döneminde olduğumdan askısız modeli tercih ettim. İlk geldiği gün kenarları birbirine kavuşmadı ve yanlış beden yolladıklarını düşünüp mesaj gönderdim. Bana bir video gönderdiler. İlk giyildiğinde arada bir karış kadar boşluk olacak ve yatarak zar zor kopçaları takacaksınız dediler. Biraz zahmetle ve ofla pofla geçen ilk denemeden sonra giymek kolaylaştı.  Bu yazıyı yazmadan son hali fotoğraflamak istedim. Gördüğünüz gibi 3 aşamalı olan kopçalardan en dar olana geçmişim:)

IMG_1875

Veeeee Tadaaaaa, 10 aylık bir annenin bu sabahki göbeği:)

IMG_1867

Kasım ayında almıştım korsemi, instagram hikayemde paylaşmıştım. Sizlerden gelen sayısız mail, snap, mesajdan sonra bu yazıyı yazmak şart oldu. Çünkü sadece memnunum demek tatmin etmiyordu sizi. Bazıları bütçelerinin kısıtlı olduğunu yazınca gerçek kullanıcı yorumlarımı yazmak istedim. Umarım faydalı olur. Göbek sorunu hallettiğine göre şimdi kas olarak biraz güçlendirmek ve basen bölgesinden tamamen kurtulmak kaldı. Ayağım iyileşinceye yine pilatese başladım, geçen gün yamuna korse sayfasında termal bir tayta denk geldim. Aktivite yaparken kullanıldığında terleme yolu ile incelme sağlıyormuş. Sanırım onu da alıp denemek gerek🙈

2 ayda sonuç bu şekilde oldu. Yine de sormak istedikleriniz olursa yazabilirsiniz bana. Fırsat buldukça cevaplamaya çalışıyorum:)

Hepimizin doğum ve fazla kilolarımızdan yaza kadar kurtulmuş olmamız dileği ile:)

Sevgiler

 

13 Comments

  1. Slm gerçekten yaradımi bu korse nolur doğru söyleyin benimde 9 aylık bir oğlum var göbeğim cok fazla durumun çok iyi deyil nisanda kaynim evlenicek elbiseme girmem gerek eğer dogru ise biii şekilde almaya çalışıcam cnm

    • Filiz Aşucuoğlu Reply

      Benimde 9 aylık oğlum var ve Kesinlikle tavsiye ediyorum bende 1 aydır kullanıyorum ve 7 cm inceldim ve karnım müthiş toparlandı👍

  2. seren hanımcım merhaba, her yerden sizi takip etmeye çalışıyorum, tam meslektaşınız olamasam da bende muhasebeciyim 🙂 inşalllah bu güzel yüzünüzden gülümseme eksik olmaz 🙂 tavsiyeleriniz üzerine ütü tercihim plips kazanlı oldu ve gerçekten memnun kaldım 🙂 şimdi doğumdan sonraki takacağım korse araştırmasında bloğunuzdaki yamuna korsey iinceleyeyim dedim, burda yamuna korseni çeşitleri var sizin aldığınız yamuna exlusive mi yoksa yamuna lateks mi oluyor. ben 85 ile hamile kaldığım için 6. ayımda 92 yi görüyorum şu an, kimbilir kaçla gircem doğuma. bu konuda yardımlarınız bekliyorum 🙂

  3. selamün aleyküm hanımı için yzıyorum 91 kilo bel ölçüsü 102 cm.hangi bedeni sipariş etmesi gerekiyor birde fiyatların şöyle 100 tl indirilmesizi Allahtan temenni ediyorum.

    • serenozguntunc Reply

      beden konusunu satıcı ile görüşmenizi tavsiye ederim seve seve yardımcı oluyorlar:)

  4. selamün aleküm iyi geceler fiyatları biraz indirin herkesler faydalansın 100 tl.lik indirim bir haftalığına kampanya olsun

  5. Merhaba bende almak istiyorm fakat okdr sıkı bir gorunum varki organlara zarar vermiyormu acaba okdr vucudu sıkıstirmak. Herhangi bir saglik skintisi yaratmiyor mu acaba.

    • serenozguntunc Reply

      kullanıcı yorumlarına baktığımda kimseye bir zararı olduğunu görmedim ben de memnuniyetle kullandım:)

  6. Merhaba Seren hanım siz hangi bedeni sipariş verdiniz? Mesela ben normalde S giyiyorum ama Xs mi sipariş vermeliyim emin olamadım. Sizce?

  7. Merhaba normal doğum yaptığınız için rahat kullanmışsiniz sanırım korseyi
    sezeryan sonrası kullanılır mı bilginiz var mı acaba

  8. Seren Hanım merhabalar. Korsenin veya kilo vermenin sıkılaşmanın göğüslerin küçülmesine bi etkisi oldu mu ? Bunu merak ediyorum Doğumdan sonra oğlum 18 aylık ama göğüslerim hep büyük kaldı bu durumdan hoşnut değilim

  9. Зарабатывай 772024 rub. каждые 2 недели - Быстрый Заработок в Интернете: http://rithotuapas.gq/yvu6 Reply

    ТОП №1 ЗАРАБОТОК В ИНТЕРНЕТЕ от 6618 р. в сутки: http://consdepandmic.tk/i3kl

Yorum Yaz