img_9463

Sıradan bir gün de rutin instagram gezintimi yapıyordum. Sponsorlu reklamda Nescafe göz kırptı. Soğuk Nescafe tarifi paylaşılmış ve aşağıda #buzzgibinescafe hastagiyle bir yarışma duyurusu yapılmış.

Akşamında web sitesine girip neler yapılabilir diye biraz kurcaladım. Değişik tarifler denemeyi hep sevmişimdir.  Bir kavanoz Nescafe Classic ne zamandır öyle duruyordu. Buzzgibinescafe.com sitesinde uygulamalı tarifler vardı. İçlerinden birini seçip kocama yaptım “ehh işte” diye yorumladı tadını.

Sonraki günler gelen arkadaşlarıma en fazla da Güneş’e yeni tarifler uygulayıp ikram ettim. Yaklaşık 10 gün sonra “içecek ne var?” diye soran kocama sana soğuk nescafe yapayım mı diye sordum isteksiz bir olur cevabı aldım:)

Hemen mutfağa koştum, Bulut çoktan uyumuştu. Evde ne varsa tezgaha dizdim bir tarif denedim hatta instastorieste  de paylaştım. Bardağa döktüm, hevesle beyime ikram ettim, bir yudum aldı ve “cık bu olmamış” dedi🙄

img_9449

Hırs yaptım, beğenene kadar deneyecektim. İkinci defa da “hah işte şimdi lezzetli olmuş” deyince tarifi hemen instagramda paylaştım. Nescafetr hesabını da etiketledim ve etiketlerken gördüm ki yarışmanın son günü.

Merak edip açtım, yarışmanın detaylarını okudum. En fazla beğeniyi alan 10 tariften biri kazanan olacak ve Tülin Şahin ile aynı kahveyi yapacaktı🙈

img_9450

İki hafta sonra oturmuş evde yemek yiyorduk kocamla ve acaba açıklanmış mı diye sayfaya girdim. Benim paylaştığım fotoğrafı kolajlamışlardı ve aşağıda kazanan @serenozguntunc yazıyordu. Aşağıdaki yazıyı görene kadar fotoğrafın benim olduğunu görmedim bile:) Birden bire bağırdım “Aaaa ben kazanmışım!”

Tabi gurme kocamın hemen kendine pay çıkarması, arkadaşlarımın onları denek olarak kullandığımı iddia ettikleri bir haftanın sonunda telefon numaram istendi ve biz tatile çıktık.

Tatildeyken bir telefon; “Ben nestleden Esra, en güzel tarif sizinki tebrikler ödül Tülin Hanım ile kahve içmekti” dedi. Teşekkür ederim derken planda bir değişiklik oldu diye ekledi. Tülin Hanım minik bi söyleşi şeklinde sizi Tv programına davet etmek istiyor😂 Nasıl yani falan demeden tekrar arayacaklarını söyledi ve kapattık.

Taa ki 9 ekim günü tekrar çalan telefon “11 Ekim de gelebilir misiniz?” diyene kadar konunun üstünde çok durmadık. İki gün sonra mı yani dedim şaşkınlıkla. Evet Tüln Hanım baş manken olarak çıkacağı defileye davet ediyor sizi dediler.. Ayrıntıları WhatsApp tan konuşmak üzere telefonu kapattık.

Hayatımda defile izlemeye gitmemiştim, moda haftasına katılmak aklımdan bile geçmemişti. Önce tanışmak sonra Tv şimdi de moda haftası defilesi. Her telefon bir öncekinin şaşkınlığını unutturacak kadar şaşırtıyordu😅

Kocamı aradım, Mehmet Bulut ile ilgilenmek için kardeşim İrem gönüllü ben de geleyim dedi ve iki gün boyunca ne giyeceğim ben diye herkesin kafasını şişirdim.

img_9460Ğ

img_9452

Moda Blogger arkadaşları cidden alkışlamak gerek, zor bir işleri var… Vaktim olmadığı için internetten kombin beğenip herkese gönderiyordum ve sevgili @cocobolinho Gülnihal ile Forewer New deki bu kombinde karar kıldık. Turuncu ayakkabılarım ile olmazsa eksik hissedeceğim çiçekli tokama uygun bir kombin yapmaya çalıştık. En önde oturacağımı söyledikleri için pantolon giymek istedim ve sonuç bu tulum ile hem şıklık hem de rahatlık oldu:) Buradan Gülnihal’e tekrar teşekkür ederim.

Pazartesi akşama doğru uçak biletlerimiz alındı ve salı sabahın köründe İstanbul’a doğru havadaydık. Organizasyon bizi havaalanından aldı, otelimize götürdü. İstanbul’un ömür törpüsü trafiği ile daha o an yüzleştik. Uzun süren bir yoldan sonra sonunda oteldeydik. Hemen taksiye atlayıp en yakın Forewer New mağazasına gittik. İnternetten beğendiğim tulumu denedim üstüne bir deri ceket ve çanta seçtik. Hızlıca yemek yedik ve otele yetiştiğimizde bizi almak için yola çıkmışlardı.

15 dakikam vardı, ojemi sürerken kardeşim İrem bana makyajımı yaptı. Saçlarımı yapacak vaktim yoktu ben de klasik Seroş örgüsü yaptım ve tokamı takıp odadan çıktım.

Aşağı inip Esra ile tanıştık ve Zorlu Center da olacak defilenin yolunu tuttuk. Bulut ve İrem dışarıda bizi bekleyeceklerinden yol boyu onu emzirdim. Defileye girmek üzere İremle ayrıldığımızda, Memo Bulut bebek arabasında mışıl mışıl uyuyordu.

İçeri girdik ve Tülin Hanım’ın koordinatörü bizi karşıladı. Yakama bir mikrofon taktılar, bizi salona aldılar. Defileden sonra Tülin Hanım ile kuliste kahve içeceğimizi söylediler. Yine Nestleden gözde ile yerimize geçip oturduk ve salon gittikçe kalabalıklaştı.

img_9455

Işıklar kapanıp defile başladığında attığım snapler ile bunu sizlerle paylaştım. Değişik bir atmosferdi, güzel bir anı oldu.

img_9461

img_9458

Defileden sonra kulise geçtik. İrem ve Memo Bulut’u da aldık yanımıza. Önce magazin geldi ve bir röportaj yaptılar.

img_9459img_9462

Röportajdan sonra da biz mini bi çekim yaptık kahvelerimizi içerken. Ben hala kekelediğimi düşünüyorum ve izlemek istediğinize emin değilim ama sanırım bugün yayınlanacak🙈

Daha sonra linkini de buraya kopyalarım.

İşte aniden İstanbul Moda Haftası’na davet edilmem böyle  bir hikaye oldu. Basit bir yarışma hayatıma değişik bir anı kattı çok da güzel oldu.

img_9451

Kazanana kadar bu yarışmalara inanmazdım ama gerçekmiş:)

Merak edenler için de nescafe tarifim;

3 çay kaşığı nescafe

1 Adet Muz

2 top vanilyalı dondurma

2 tutam hindistan cevizi

200 ml light süt

3 kalıp buz

Hepsini blenderdan geçiriyorsunuz, afiyet olsun:)

2 Comments

    • Yazıyı okuduğumda sanki olayın içinde hissi verdi zevkli ve içinde iken telaşlı..

Yorum Yaz