Bloga neler yazmamı istersiniz diye sormuştum da bu konu hakkında da yazmam istenmişti.

Ben normal doğum için sonuna kadar direndim ve istediğim gibi de oldu şükürler olsun. (Bkz: Doğum Hikayem)

Doğum esnasında dikiş olmasını hiç istemiyordum ve bu konuyu doktorumla konuşmuştuk. Ancak doktorum bunun doğumda belli olabilecek bir husus olduğunu ve gereksiz müdahalede bulunmayacağını bana söyledi.

Bebeğin iriliğinden sebep minik bir kesik durumu oldu. Doktor ve ebelere göre dikiş bile sayılmazmış ancak iki dikişim oldu.

10 günde dikişlerin kendiliğinden attığını söylediler ancak benim dikişlerim tam olarak 20. günde yok oldu. 20 güne kadar her gün düzenli olarak pansuman yaptım. Son 5 gün dikişlerin atmasından dolayı kaşıntı şeklinde bir his vardı ama rahatsızlık verecek kadar değildi.

Ben doğumun ertesi gün korse giydim. Göbeğim hamile gibi duruyordu hala ve korse toparlanmasında çok etkili oldu.

img_6122

Doğumdan iki gün sonra instagramda paylaştığım fotoğrafım;)

Doğumdan sonra 4. gün meme ucu yaralarım oldu. Emzirme şeklimin yanlış olmasından kaynaklı emerken canım çok yanıyordu. Lansinoh krem ve sütüm ile göğüs ucumu silsem de 4. gün emzirirken artık gözlerimden yaş geliyordu. Ben de philips avent göğüs kalkanı aldım. Bebeğin memeyi kavraması ve emmesi daha zor oluyordu ilk seferde ama tuttuktan sonra rahat emebiliyordu. Göğüs kalkanı ile acı hissi neredeyse kaybolmuştu. İki gün yalancı meme ucu ile emzirdim ve yaralar iyileşti. Bir daha da tahriş söz konusu olmadı çok şükür.

Doğum sonrası başıma gelen en kötü şey hemoroiddi:( Zaten hamilelikte ortaya çıkmıştı bu ancak normal doğumun etkisi ile arttı. 7. günde muayne oldum ve doktorun verdiği bir merhemi kullanmaya başladım. Merhem ile geçmezse müdahale etmek gerekecekti ve bu asla istemediğim bir durumdu. Düzenli ilaç kullanımı ve doğru tedavi şekli ile bunu da atlattım.

Doğum sonrası kanamam 40. güne kadar devam etti. Doğum sonrası hiç doğum yapmamışım gibi tamamen en sağlıklı hissettiğim zaman 50. gün falandı.

Aklıma geldiğince yazdım, yine de sormak istedikleriniz olursa mail atabilir ya da yorum olarak bırakabilirsiniz:)

Sevgiler

Yorum Yaz