Hamileyken yazmam gerekirdi aslında, Memo Bulut 4180 gr doğunca iyice merak edilen bir başlık oldu.

Ben hamile kalmadan da kahvaltı alışkanlığı olan biriyim. Kahvaltısız güne başlamam imkansızdır. Bu öğünü atlayıp doğrudan öğle yemeği ile başladığım hiç olmaz.

Kahvaltı deyince de krallar gibi bir sofra gelmesin akla. Ama olmazsa olmazım vardır: Haşlanmış Yumurta

Liseden beri de her sabah iki haşlanmış yumurta yerim kahvaltıda. Acelem varsa veya yiyecek birşey yoksa bile iki haşlanmış yumurta yersem kahvaltı etmiş sayarım kendimi:) Hem de tuzsuz kimyonsuz ekmeksiz. Tabi siz öyle yemek zorunda değilsiniz. Aslında ben bunları herkes bu şekilde beslensin diye yazmıyorum. Sadece merak edildiği için paylaşıyorum.

Genel anlamda hamilelikte kahvaltı öğünüm;

2 haşlanmış yumurta

Köy peyniri ya da labne

Domates-salatalık

iki dilim kepekli ekmek

bir bardak light süt

Nutella ve ya pekmez şeklindeydi.

Hamilelik süresince çalıştığım için sabah 7:30 da kahvaltı etmiş oluyordum. Hamile kaldığımı öğrendikten sonra abur cubur ile geçirdiğim öğünleri sağlıklı hale getirmeye çalıştım. Saat 09:30 10:00 gibi iki ceviz, bir elma ya da 15 badem, bir portakal ve ıhlamur şeklinde ara öğün yaptım.

img_4020

Son bir ay kala doğum iznine ayrılınca sabah kahvaltıdan sonra bir saat yürüyüş yapıyordum parkta. Kayınbabam ve yürüyüş ekibi her gün parkta piknik tadında kahvaltı ediyordu. Hamileliğimin son bir ayı iki kere kahvaltı ettim bende:)

Mesai aramız 12:00- 13:30 du. Genelde annemlere yemeğe gidiyordum zaten hamilelikte de devam etti bu. Annem bir gün sebze yemeği bir gün et ya da tavuk yemeği yapar. Bu şekilde öğlen yemeklerimi ev yemeklerinden yana kullandım. Kolayı hayatımdan ilk defa çıkardım bu sürede. Çok canım istediğinde bir yudum içiyordum. Yoğurt ve ayran yeni arkadaşlarım olmuştu.

Saat 15:00 ve 17:00 gibi açlık hissetmesem bile ıhlamur ile ceviz ya da bir adet meyve mutlaka yedim.

Akşamları da sebze yemekleri, et ya da tavuk yiyordum. Hamilelik ile birlikte haftada iki akşam balık yemeye başladım. Pazartesi ve perşembe gününü balık günü yaptık. Eşim iş çıkışı pişirilmiş getiriyordu. Bol ekşili roka salatası ile tabi:)

Günde en az iki litre su içmeye dikkat ettim ki ben çok su içen biri değildim.

img_4338

Elimden geldiğince sağlıklı beslenmeye çalıştım. Evde meyveli içecekler hazırlamaya merak sardım:) Hatta o zamanlar bunları snapchatte paylaşmıştım.

Hamile kalmayı istediğim için hamilelik öncesi folik asit kullanmıştım bir ay kadar. Doktorum hamilelik ile bana ilk aydan Elevit vitamin verdi. İlk aylar her gün içiyordum sonraları haftada 3 e indirdi. Değerlerim düşük çıktığı için doğuma kadar demir ilacı da kullandım. Bunun dışında herhangi bir ilaç ya da vitamin almadım.

Bebeğim kilolu olduğu için normal doğum hep bir risk gibi görüldü. Ben de doğuma artı 24 kilo ile girdim. Bebeğimin kilolu olmasını bir sorun olarak görürken sonra iyi ki de kilolu imiş dedim. Çünkü toparlanma süreci daha hızlı oldu. Yani aslında hamileyken hiç birşey dert etmeye değmez. Mutlu bir hamilelik bebeğin huzurunu oldukça etkiliyor bence.

img_4135

Doğuma az bir zaman kala habersiz çekilen ve herkesi kahkalara boğan fotoğrafım:):):) Kilo korkusu ile birşey yememezlik yapmadım hiç. Canım ne isterse yedim.

Beslenme serüvenim bu şekilde oldu, aldığım 24 kilo da doğumdan 4 ay sonra gitmişti onu da ayrıca yazacağım;)

Herkese sağlıklı, huzurlu, sorunsuz hamilelikler dilerim…

Sevgiler

3 Comments

  1. İlk aylarda mide bulantısı nedeni ile yemek hiç bişey yemediğiniz olmadı mı? Ben hiç bişey yiyemiyorum 🙁

  2. Seren hanım hamilelik öncesinde ve sonrasının folik asit kullandınız mı? Bu konuda bir bilginiz varsa paylaşabilirmsnz ? Teşekkürler şimdiden 🙂

Yorum Yaz