Hamile kalınca özel olarak kozmetik tercihi yapmadım ancak, bu konu hakkında çok soru alınca kullandıklarımı paylaşmak istedim.

Hamile kalır kalmaz herkesin araştırmaya başladığı konu vücutta oluşabilecek çatlaklar. Ben de bu konuda uzunca araştırma yaptım hatta instagram sayfamda sizlerden de öneriler aldım.

10 kişiden 8 i bu çatlakların genetik olduğunu yani annelerimizde çatlak oluşmuşsa bizde de oluşacağını söylüyordu. Bir arkadaşım eczanelerde satılan 100 liranın üstünde fiyatı olan kremlerden 3 kutu bitirmesine rağmen çatlak oluştuğunu söyleyince o kremlere yanaşmadım bile. Anneme vücudunda çatlak olup olmadığını sordum. (Annem biri ikiz olmak üzere 4 hamilelik geçirdi, biliyorsunuz ki 5 kardeşiz:)) İlk hamileliğinde yani ben de son ayında göbeğinin alt kısmında 9. ayda çatlak oluştuğunu söyledi.

52ce15ac-7a2c-419c-8ebe-fa18a87bb024

Eczanelerdeki kremlere hiç yanaşmadım bu yüzden. Badem yağı üzerinde durdum. Ama göbekte kıllanma yapıyor dediler. Ben de yazın vücudumu nemlendirmek için kullandığım bebe yağına yöneldim. 3. ayımdan itibaren önce johnson’s baby bebe yağı kullandım. Sabah-akşam uyguladım özellikle göbeğimin alt kısmına. Bir şişe bitince bir arkadaşımın tavsiyesi ile Uni Baby Bebek Yağına başladım. 7. Ayıma girdiğimde Almanya’daki arkadaşım fotoğraftaki “babylove” markalı çatlak yağını gönderince bununla devam ettim.  Şu an 40. haftamdayım. Göbeğimde hiç çatlak yok ancak almış olduğum 21 kg en çok basen ve kalça bölgemde toplandığı için ön bacaklarımda iki haftadır mor çatlaklar oluştu maalesef:(

79df6724-d12e-4c49-9f37-a6bf56e47eb0

Çok makyaj yapan biri değilimdir. Günlük makyajım rimel, allık ve rujdur genelde. Evlendiğimden beri temizleme sütü ve tonik olarak Olay markalı ürünler kullanıyorum, memnunum.

84784ae5-5995-45e7-a820-1b3b722ea597

Yağlı bir cildim var ve sivilcelenmeye çok müsait. Ama hamilelik cildime güzellik kattı. Hamileliğimin 8. haftasında (O zaman hamile olduğumu bilmiyordum) yüzüm haritaya dönmüştü. Sebebi hamilelik mi yoksa çok güneşlenmek mi bilemiyorum. Ama hamile kaldığımı öğrendiğim hafta bu temizleme köpüğüne başladım. Aylardır da cilt sorunu yaşamıyorum.

1287a35c-e3c8-4874-9aad-71de935a52a4

Annemin önerisi ile 22 yaşımdan beri Loreal marka yüz ve göz çevresi nemendiricilerini kullanıyorum. Hamilelik ile cilt daha çok nemlendirilmeye ihtiyaç duyuyor sanki. Normal hayatta sadece sabah kullandığım bu ürünleri, akşam uyumadan önce de kullandım hamilelikte…

f27a1d17-b765-4680-ba84-aa55c1bfef14

Hamile kalmadan önce doğallığına güvendiğim dalin şampuanı saçlarım için kullanmaya başlamıştım. Hamilelikle de devam ettim. Pimpirikli bir anne adayı değilim, ama saç boyasından bir kimyasal geliyorsa vücuda şampuandan da gelir diye düşünüyorum. Zaten kokusuna bayılıyorum saçıma da iyi geldi:)

e99036e1-72a8-4128-b293-b5cbb87645a3

Saçlarım ince telli ve düz olduğu için saç kremine ihtiyaç duymuyorum. Soldakini kuaförüm denemem için vermişti. Islak saça uygulanan bir serum. Taranmasını kolaylaştırıyor. Bu serum bitince argan yağını ıslak saç uçlarıma uygulayarak taranırken yıpranmasını önlemiş oldum.

64831c1a-51f6-485c-a52c-73287fa141a9

Hamilelik boyunca hiç diş sorunu yaşamadım. Bunu sabah akşam  düzenli fırçalamaya ve liseden beri her sabah bir kere bile atlamadığım iki adet haşlanmış yumurtadaki kalsiyuma bağlıyorum:) Piyasaya çıktığından beri signal white now ürünleri kullanıyorum. Çok memnunum. Sabah fırçalamadan sonra diş ipi kullanıp ağız bakım suyu ile çalkalamak da çok işe yarıyor bence. Son alışverişte yanlışlıkla “white now men” almışız ama normalden bir farkı yok:)

1ea1c3c6-eb71-4d62-b587-7310ff9d8842

Son olarak 8. ayımdan itibaren bu göğüs ucu kremini kullanmaya başladım. Emzirmeden kaynaklı göğüs ucu çatlak ve yaralarını onaran bir kremmiş. Kız kardeşim aldı bana. Doğuma bir ay kala başlandığı takdirde en az yara ile geçiyormuş emzirme dönemi. Şu an hiç kuruluk ve çatlaklık yok, ayrıca bebek emmeden önce de silinmesi gerekmiyormuş. Tabi doğumdan sonra yeniden tecrübelerimi paylaşırım:)

Umarım işinize yarar. Sizin de eklemek istediğiniz bir şeyler varsa yazmaktan çekinmeyin.

Sevgiler en portakal kokulusundan:)

3 Comments

  1. Merhaba seroş o kullandığınız lansinoh mucizevi bisey beni en az acıyla atlatan o oldu.ve doğumdan sonra da Bebeğinizi her beslemeden sonra da sürün. Dış macunu kesinlikle sensodyn deneyin.malesef çatlaklar şimdi gozukmez çünkü vücut gergin doğum sonrası o gerginlik gidiyor ve ortaya çıkıyorlar ama üzülmeyin bir mucize gerçekleştiriyoruz bebegimizi kucaginza aldığınızda pek de önemli olmayacak sevgiler

  2. Çatlaklar için ve göğüs ucu yararlar için ben sudocrem tavsiye ederim ikisi içinde çok iyi geliyor hemde bebeklerde pişik kremi olarak Kulanılabiliyor

  3. Merhaba seren doğum öncesi hamile yogası yapıyordun hamileliğin kaçıncı ayında başladın bide antakyada nerde var yardımcı olabilirmisin

Yorum Yaz