IMGP5440

Baby Shower diye hayatımıza giren dünyada bir çok ülkede yapılan bu parti aslında anne adayı tarafından değil arkadaşları ya  da kardeşleri tarafından yapılıyormuş. Ama doğum günü organizasyonumu bile kendi kendime yapan ben, bu partide de elimden geldiğince herşeye karıştım.

IMGP5424

Partimin hazırlıklarında Gizem (gizemli_atolye) gerçekten ciddi emek harcadı. Mekanın seçimi, konsept hazırlıkları, parti pastası hep onun emeği ile oldu sağolsun. Mekan süslemesinde de kız kardeşim İrem olmasa yetişmemin imkanı yoktu. En baştan teşekkür edeyim ki, ilerde kaynamasın.

IMGP5402

Oğlumun adı Mehmet Bulut olacağından konsepti Bulut olarak belirlemiştik. (İsimliğimiz: @ahsap_seramik sayfasından) Ona Portakal dediğim için portakallar da ekleyelim dedik. Ama bir gün instagramda 80 ler konsepti bir parti organizasyonu görünce “Bu bebeğimin değil ki, benim partim! Beni şımartacak cinsten olmalı” diyerekten tüm konsepti kendime uyarladım.

IMG_3605

80 ler partisi sayılmazdı pek. Daha çok 45likler partisine benzedi. Bulut ve portakal dekorları da kullandık. Sonuçta Seroş’a has bir dekor çıktı ortaya, çok da güzel oldu. Elimdeki kapı süsümüz Miray Taşkıran tasarımı.

Mekan olarak eski bir Antakya Konağını tercih etmiştim. Partiyi planladığımız tarih hava şartlarının kötü olduğunu öğrenince, parti bir hafta ertelendi. Antakya’da yeni açılan Musica Fe anne-çocuk cafesi, benim partim için biçilmiş kaftandı. Gizem’in tavsiyesi ile partiye bir hafta erteleyip mekanı da değiştirmiş olduk. İyi ki de yağmurluymuş, iyi ki de ertelemişiz. Hem hava çok güzeldi, hemde ortam harika…

IMG_3558

Mekan dekorasyonu başlı başına parti konseptime uygun, vintage renklerde çok zevkli döşenmişti. Parti günü masaları istediğimiz şekilde konumlandırdık.

IMGP5403

Gelen konuklar gelirken birer çeşit ikramlık getirdiler sağolsunlar… Böylece çok zengin bir açık büfe masamız oldu.

IMG_3819

Masaya benim tarafımdan eklenen tek şey, hediyelik kutulardı. İçinde nostaljik tatlar olan bu kutuları gizemli atolye’den temin ettim kardeşim irem de içlerini doldurdu.

IMG_3817

IMGP5433

Çatal-bıçak süslemesini pinterestte görmüştüm. İkeadan aldığım peçetelerin içine renkli çatal-bıçak koyarak peçetelere papyon görüntüsü verdim:) Çok da güzel oldu.

IMGP5428

Bu vosvos şablonu, vosvos ayakkabı boyama yazımda mevcut. Gizem benim için bunu kağıda bastırdı. Turuncu mukavvaya  yapıştırdığımız bu cici vosvosun uçan balonları davetlilerimin parmak izleri oluşturmuş oldu. Portakalın odasında parti anısı olarak yerini aldı bile:)

IMG_3828

Parmak basmadan önce isimlerini de  yazan konuklar, Mehmet Bulut’uma harika bir hediye oluşturmuş oldu.

IMG_3813

Beyaz balonlardan bulut yapmaya çalıştım. Evde kestiğim portakalları da bu buluttan sarkıtarak astım. Odasına da aynı dekordan yapmayı düşünüyorum. Bu fikride pinterestten aldım. Orada bir partide bulut formu verilen balonlardan renkli damlalar sarkmıştı. Ben bebeğime portakal dediğim için, portakallar yağdırdım.

Taçlarımız @arthouseflorya tarafından tasarlandı. Bence bu taç-tokalar partilerin olmazsa olmazı.

IMGP5430

Anı kartlarımın üstündeki çizim @nektar_pino ya ait. Kendisi harika tasarımlar yapıp hiç olmadık zamanlarda beni şaşırtıp mutlu etmek konusunda benzersiz biridir. Bu kartları yapma fikride ondan çıktı. Ben de Gizem’le paylaştım. Tasarım elime geçince,  Arkasında “Portakalımız Mehmet Bulut…” yazan kartlar hazırladı. Delgeç ile bu kartların ucunda minik delikler açtım. Partiden bir gün önceki akşam tek tek kurdeleler bağladım. Gizem’in getirdiği mini ağaca astık. Öyle tatlı şeyler yazmışlar ki, Mehmet Bulut’umun ne kadar şanslı olduğunu bir kez daha anladım. Herkes benden daha heyecanı adeta:)

IMG_3585

IMGP5427

Anılardan, hediyeliklerden bahsetmişken, ben öyle bebek doğarken gelenlere verilen saçma bulduğumu söylemeden geçemeyeceğim:) 9 ay karnımda taşıyıp, dünya tatlısı yeni bir birey vereceğim hayata, neden bir de üstüne hediye vereyim ki? kafasındayım:):) Belki küstah ya da şımarık olduğumu düşüneceksiniz ama annelerin günlerce üzerinde düşünüp üzerinde “hoşgeldin bebeğim” şeklinde dağıttıkları hediyelikler ya çantalarda küfleniyor, ya da bir süre sonra çöpe atılıyor. Ben hayırlı, dürüst bir evlat yetiştirmek için elimden geleni yapacağım, tüm dünyaya da verilecek en güzel hediyenin bu olduğunu düşünüyorum. Elbette doğumda, partilerde hediye dağıtan herkese de gönülden saygı duyuyorum.

IMG_3583

Taş magnetlerim  @adalyastone tarafından partime hediye geldi. Üzerinde anı kartlarımızdaki tasarımın aynısı basılmıştı. “Portakal Geliyor” yazılmıştı kocaman.  Magnetlerin içinde olduğu kasa da @harikalardiyarıtasarım tarafından bize gönderildi. Hayatıma anı katan bu kadar insanın buzdolabında günün anısına birer magnet olarak yerimizi almış olduk böylece…

IMGP5479

Pastamı da @gizemli_atolye yaptı. Mavi ve turuncu bir arada hiç bu kadar güzel olmamıştı:) Üzerindeki kağıt çiçek @arthouseflorya tarafından içine portakal koyarak masaları süsleyelim diye tasarlanmıştı. Gizem aldı birini üzerindeki portakal ile birlikte pastaya ekledi. Çok da orjinal oldu.

IMG_3808

Daha elbisem, konseptim belli bile değilken sevgili @moratolye benim için bu çiçekli tokayı tasarladı.

IMG_3811

Saat 14:00 de başlayacak partim için, gece 3 lere kadar kartondan plak, portakal kesince geç uyandım haliyle. Kahvaltı, duş faslına bir de mekan süslemek için bizzat katılma çılgınlığım eklenince ancak 13:30 da kuaförde olabildim. Neyseki kuaförüm parti mekanına çok yakındı ve yarım saatte bana bu cici saçı yaptı. 14:10 da partimde hazırdım.

IMG_3810

Partimde gelin ayakkabımı giyeceğimi instagramda ilan ederken, aklıma bir fikir geldi.Aynı düğünümde tüm bekarların ismin yazdığım gibi bu defa bebek isteyenleri yazmak:) İnstagramdan, snapten bana yorum yazan herkesin ismini yazdım ve parti sonunda hepsi silindi. Dilerim ismi yazan yazmayan, çocuk isteyen herkese nasip olsun.

IMG_3603

Henüz kimse gelmeden verdiğim ilk poz bu oldu. Plakları da kardeşlerim ile kartonlardan kendimiz yaptık:)

IMGP5518

Ve canlarım, Mehmet Bulut’umun cadı teyzeleri  Senot, İroş, Eco ve Simsimim:)

IMGP5531

Mügoş ve Meroş da portakalımızın güzel halaları:)

IMGP5459

Portakalım böyle genç birer anane ve babaanneye sahip olacağı için çokça şanslı. Partimin sultanları en içten gülümsemeleri ile poz verirken yakalanmış:)

IMGP5524

Ananen ve babaannen de seni heyecanla bekliyorlar canım portakal:)

IMGP5468

Benim teyzelerim de portakalımın büyük teyzeleri olarak partimde yanımdaydı.

IMGP5457

Tabi halalarım da Büyük Hala olarak portakalımı bekliyoruz partisinde bir aradaydı. Bir teyzem ve halam gelemedi ama doğumunda yanımda olacaklarını umuyorum:)

IMGP5493

En sevdiğim fotoğraflar, kalabalık herkesin neşesinin yüzüne vurduğu fotoğraflar:)

IMGP5421

Hem canım arkadaşım, hem en küçük kankam Vedi’nin annesi, hem partimde ve hamileliğim süresince çekilen fotoğraflarımın sahibi sevgili Güneş’e yeniden teşekkür ederim:)

IMGP5537

Musica Fe’nin sahibesi, Selen arkada asılı duran Bulut dekoru benim için yaptırmış. Mekan zaten harikaydı. Gelen herkes de çok memnun kaldı. Kim bilir belki portakalın diş partisi ya da 1. yaş doğum günü partisinde yeniden burada oluruz. Musica Fe’ye çok teşekkürler.

IMG_3832

Son olarak baby shower partilerine eğlence katan oyunlardan sadece birini oynamayı tercih ettim. Kurdele ile göbek ölçümü bilme oyunu. (Bu oyun fikrini bana veren sevgili @willdonehome Vildan’a çok teşekkürler:)

IMGP5447

Hile yapmaya çalışanlar, kendi beli ile tahmin edenler, çirkefler çok komik anlar yaşadım.

IMG_3837

Annem kestiği kurdele ile göbek ölçümü milimetresine kadar tam bilince herkes şok oldu. Bende:)

IMG_3836

O anki şaşkınlığımızı ona hediyesini verirken atılan snaple böyle ölümsüzleştirmiş olduk:)

IMGP5406

IMGP5414

IMGP5484

IMGP5470

IMGP5453

Bunlarda çok keyifli geçen, iyice şımartıldığım bu harika günden seçtiğim bir kaç neşeli fotoğraf. Gelen herkese, yanımdaymış gibi içten yorumları ile hayatıma renk katan sizlere kocaman teşekkür ederim:)

{"total_effects_actions":0,"total_draw_time":0,"layers_used":0,"effects_tried":0,"total_draw_actions":0,"total_editor_actions":{"border":0,"frame":0,"mask":0,"lensflare":0,"clipart":0,"text":0,"square_fit":0,"shape_mask":0,"callout":0},"effects_applied":0,"uid":"33E7B19A-BA1B-4AB9-AF6C-5ACD7BDC2937_1457805670927","width":3264,"photos_added":0,"total_effects_time":0,"tools_used":{"tilt_shift":0,"resize":0,"adjust":1,"curves":0,"motion":0,"perspective":0,"clone":0,"crop":0,"enhance":0,"selection":0,"free_crop":0,"flip_rotate":0,"shape_crop":0,"stretch":0},"origin":"gallery","height":2448,"total_editor_time":29660,"brushes_used":0}

Son ve en büyük teşekkürüm portakalımın babasına. Parti günü doğum günüydü ve benim mutluluğumu kendine hediye olarak seçti. İyiki doğmuş, iyi ki benim hayat arkadaşım olmuş ve iyi ki portakalımın babası o…

Her hamilenin böyle şımartılmaya ihtiyacı var bence. İster kendi partinizi yapın, ister evde bir çay muhabbeti kendinizi mutlu edin sevgili anne adayları. İnanın bana çok iyi geliyor:)

Bundan sonra hayatımdaki en özel günlerin baş rolü Mehmet Bulut olacağından kendime ait son partinin tadını böylece çıkarmış oldum…

Merak edenler için;

Elbisem: H&M Large beden. Lastiği Bel kısmındaydı. Terziye götürüp göğüs altına çektirdim. Yakasını açtırıp kollarını kısalttım.

Ayakkabım: Gelin ayakkabılarım (aliexpress.com dan almıştım)

Saçım: Kuaför Nebil

En turuncusundan, portakal kokulu sevgiler…

Mutluluk artar paylaşınca…

3 Comments

  1. Maryam Bonakdar Tehrani.kuyrukcu Reply

    Ayyyy ben bayıldım çok güzel herşey.okurken bende o partinin içinde his ettim kendimi. Hey şey o güzel gonlunce olsun. Hep mutlu ol sevdiklerinle birlikte bitanem. Mutluluk artar paylaşınca

    • Herşeyinle mükemmel bi Anne olacaksın.. Harikasınızzzz Mehmet Bulut heycanla seni bekliyoruz portakalımız 😉 🙂

    • Herşeyinle mükemmel bi Anne olacaksın.. Harikasınızzzz Mehmet Bulut heycanla seni bekliyoruz portakalımız 😉 🙂 🙂

Yorum Yaz