Memo Bulut’un alttan dişi patlar patlamaz bu partinin hayalini kurmaya başladım. 18 kasımda ilk dişi patladı ve ardından üstte bir dişi daha… Bugün (4 aralık) üstten iki alttan iki dişi var:) Darısı hepsinin inci gibi dizilmesine diyerek parti detaylarına geçmek istiyorum.

img_2527

Konsept aylardır belliydi: Mickey Mouse:) Çünkü gülüşü aynı ona benziyor. Ama kırmızı değil turuncu bir Mickey konsept.

Parti için @karpuztasarim Özlem Hanım ile meslek kartları için irtibata geçtiğimde başka ne yapabiliriz diye sordum ve bana diğer süsleri önerip konseptime göre hazırladı:)

img_2503

Amerikan servisler ortama çok renk katıyor dedi, cidden de öyle oldu.


img_2504Bu tarzdaki partilerde hediye dağıtma yanlısı değilim, daha önceki organizasyonlarımda da bahsetmiştim. Ama kız kardeşim Senem’in @senotunbahcesi nden bana önerdiği minik sukulentleri anı olarak dağıtmaya hayır diyemedim.

img_2497

Son dakikada karar verince üzerine etiket hazırlayamadık ama bu hali bile çok sevimli oldu.

img_2498

Kafedeki stand da cuk oturdu bu minik hediyelerin altına:)

img_2499

Fotoğraf çekilme kartları, mini pasta yazıları da karpuz tasarımdan.

img_2501

Bu parti için kek bile yapmadım itiraf etmek gerekirse:) Gelen misafirlerin hepsi ailemdi zaten ve sağolsunlar davetim esnasında ne lazım diye sordular. Müsait olanlar ellerinde tabak tabak ikramlıkla geldi. Annem 3 çeşit, kayınvalidem 3 çeşit hazırlamıştı bile zaten:)

img_2500

Turuncu tabak, bardak, çatalları ben aldım. Cam damacana @gizemli_atolye nin içine turuncu karışık meyve suyunu doldurunca masa tamamlanmış oldu.

img_2506

Ve en önemlisi diş buğdayı, bizdeki adıyla hedik. Annem de kayınvalidem de hiç pişirmemiş.  Buğdayı nohutu ve şekerlemeler aldım annem bana getir yaparım dedi. (Ben de yapardım da risk almak istemedim:)) Gelen 40 kadar kişi partide yemekle kalmadı evlerine bile götürdü. Benim de dahil yediğimiz en güzel hedikti. Tarifini veriyorum hemen;

2 kg buğday (aşurelik olmayanından)

Önceki akşam buğdayı bir taşım kaynatıp suyunda bırakın. Sabah yumuşamış oluyor. İki taşım daha kaynatın. Suyunu süzdükten sonra iki su bardağı kadar toz şekeri buğdaya ekleyip iyice karıştırın.

1 kg nohutu da akşam bir taşım kaynatıp suyunda bırakın sabaha kadar. Sabah da iyice yumuşayana kadar kaynatın ve sonra süzün.

2 kg şekerleme aldım çarşıdan rengarenk. 500 gr antep fıstığı içi, 500 gr ceviz içi, 500 gr fındık içi, 500 gr kuş üzümü aldım hepsini tencereye döktü annem en son da çeyrek çay bardağı kadar tarçın döktü iyice karıştırdı. Böyle güzel bir hedik yememiştim:) Plastik kadehleri de kardeşim aldı, turuncu kurdeleler ile süsledik ve şahane bir görüntü oldu.

img_2508

Gizem’in tasarımı olan bu pasta standının ara katlarına kardeşim İrem’in yaptığı cupcakeleri dizdik. Hedik kadehleri de en alta sığınca sunum harika oldu. img_2567

En üste de @gizemli_atolye nin tasarımı turuncu mickey kafa pastayı ekleyince muhteşem oldu gerçekten.

img_2536

İşte en büyük eksik Memo Bulut’umun Mickey gülüşüydü🙄 Uzun bir vakit uyudu, uyanıkken de şaşkın ördekler gibi takıldı:) Üzerindeki kıyafer H&M yenidoğan reyonundan 4-6 aylık. (Memo 7,5 aylık)

Kolları ve paçaları kısa geldi🙈 Altına kırmızı kilotlu çorap giydirdim, çakılmadı hiç aahahah😂

img_2548

Dişlerinin çıkması sebebiyle eline ne alırsa dişlediğinin fotoğraflı kanıtı:)

img_2680

Masanın tam yerleşmesi ile talan olması arasında çok bir zaman farkı yoktu. Herşey çok lezzetliydi.

img_2568

Fotoğrafların hepsini almadım, aldıkça güncellerim:)

img_2684

Bu da portinin ne güzel bir zamanda oğlan olarak dünyaya geldiğinin fotoğrafı. Herkes kız doğurmuş birer fıstık. Ancak instagramda da yazdığım gibi en sağ ikisinin yan yana gelmesi hiç iyi olmadı. İkisine de daha hamileliklerimizde beşik kertmesi sözü vermiştim tüm foyam ortaya çıktı:):):):):)

1480787497045

Partinin asıl amacı, meslek seçimi.

Eski yöntem makas, kalem yerine yeni ve renkli yöntem meslek kartlarını kendi turuncu mickey konseptimize uygun hazırlayan @karpuztasarim Memo’nun hiç birini seçmediğini duyunca bir hayli şaşırdı. İlk kez bir bebek kartlara ilgisiz kalmış şaka gibi:) Annemin “serseri olacak bu çoçuk!” demesinin üstüne kız annelerinin “bizim serseriye verecek kızımız yok!” muhabbetleri arasında meslek hayallerim suya düştü. Oysa ben seçtiği kartı çerçeveletip odasına asma hayalleri kuruyordum:) instagramda bu durumu sizinle paylaşınca yazdığınız yorumlara öyle eğlendim ki.. Ama orada olmayan bir mesleği olacak yorumunuza inandırdım kendimi🙄 @bimbambomart Evrim’in dediği gibi kartlarda uzay mühendisi yoktu mesela, bilip bilmeden konuşmayalım😂😂😂

img_2596

Kız kardeşlerim ile,

img_2598

Annem ve kız kardeşlerim

img_2698

Halalarım ile..

img_2574

Teyzelerim ile…

img_2717

Kayınvalidem ve görümcelerim ile..

img_2672

Diğer tüm misafirlerim ile fotoğraflarımı da elime geçince eklerim:)

Bize eşlik ettiğiniz için teşekkür ederim😊

Mutluluk Artar Paylaşınca:)

Sevgiler

Yorum Yaz