Kocamın doğum günü organizasyonunu bu sene kendim yapınca bana verdiği neşe ve mutluluğu kendi doğum günümde de yaşamak istedim. Daha o gün herkese doğum günümü kendim yapacağım diye hava atmaya başladım:)

Konsept zaten ezelden belliydi: Turuncu:) Evde turuncu çanak çömlek ne varsa ortaya döktüm. Pastamın siparişini Gizem’e verdim. Kesinlikle #caniminicitostosum da pastamda yer edinecekti. Gizemle uzun konuşmalarımız sonucunda tostos şeklinde bir pasta değil de bir pasta üstünde tostos olmasına karar verdik.

Doğum günüme iki gün kala gizemli_atölye ye gittim ve bu sanat eserinin yapılışının bir kısmına tanık oldum:) büyüleyiciydi:) elbette bunu ben dahil kimse yiyemezdi! Makete dönüştürebiliriz dedi gizoş, bende hatıra olarak kalması için anında evet dedim… Yanına şekerden bir seroş yapalım dedik:):) can içi tostosunun şekerinin yanında seroş da olmalıydı! Pastayı yaparken yolladığı şekerden seroşu görünce yüzümdeki kocaman gülümsemeyi gören kocam neye güldüğümü sordu, bende pastada minik bir seroş da olacak dedim. O da dedi ki “vay be pastada tostos var ben yokum!” Ben tabi şok oldum, hemen gizeme yazdım kocam pastada olmadığı için üzüldü diye:):):) gizem de merak etme balonlara onun ismini yazacağım dedi ve bir fotoğraf gönderdi;)
Herşey hayalimden de güzel şekilleniyordu. Doğum günümde tüm öğleden sonramızı mutfakta
geçirdik. Pasta geldiğinde bayıldım bayıldım ayıldım:):):
Pastadaki tostos benim #caniminicitostosum, şekerden seroşta doğum günümde ki konsept seroştu!
Saçlarımı açık bırakacaktım ama şekerden seroşu topuzlu görünce bende topuz yaptım;)
Misafirler gelmeden her şey yerli yerindeydi. Aperatif ama lezeetli bir masa hazırlamıştık. Şimdi neler var bir bakalım beraberce😄
Antakya da ‘katıklı’ ya da ‘biberli’ ekmek denir. Evde çökelek (lor peyniri) ile birber salçası, soğan, kekik, sumak, susam  yağ ile bir harç hazırlanır, fırına verilir, fırıncı da istenilen boyutta ekmeğin üstüne açtığı harcı pişirir. Lezzeti tartışılmazdır, her evde buzlukta mutlaka bulunur acil durum ikramı yemeğidir. Benim doğum günümde sağ olsun kayın validem yaptı.
Sosisli çubuk börekler yaptım, böyle organizasyonlarda olmazsa olmaz artık benim için:)

 

Ne zamandır denemek istediğim bir şeydi, renkli patates püresi! Eşimin hazırladığı patates püresini üçe böldük, ilk katını ince kıyılmış maydanoz, ikinci katını kara lahana ve üçüncü katını da havuç ile karıştırıp streç film geçirdiğimiz kek kalınına bastık. Dolapta bir saat beklettik ve misafirler gelmeden ters çevirdik, lezzeti de görüntüsü gibi harikaydı:)

 

Kirpi şekilli rus salatası:) turuncu doğum günümde sofra turunculu katan süper bir sunumdu. Klasik hazırlana rus salatasını streç film serdiğimiz yuvarlar bir kaseye bastırdık. Ters çevirip bir kısmını elimle sivrileştirdim, siyah zeytin ile burun göz yaptım, üzerine havuç rendeledim:) sizce de çok sevimli değil mi?

 

İnternette yine rus salatası ile yapılmıştı ama biz süzme yoğurt ile cacık yaptık, yine kaseye basıp ters çevirdik, etrafını yeşillikle, üstünü dilim salatalık ile süsledim:) patatesten kafa yapıp siyah zeytinden parçalar kesip göz yaptım. Tosbağa hastası bir kızın masasında bir tosbik olmasa olmazdı.

 

Kocamın doğum gününde marsmellowları çubuklara dizmiştim üçlü şekilde. Kendi doğum günümde minik parça marsmellow üstüne pasta kağıdı geçirdim. Gizemli_atölye de hazırladığımız turuncu şekeri tere yağına batırdığım marsmellowların üstüne serptim. Çok cici bir sunum oldu.

 

Frambuazlı cheescake i görümcem Meryem yapmış sağ olsun. Çok lezzetliydi. Tarifini bilmiyorum:)
Havuçlu tatlıyı inanılmaz ama kocam yaptı. Rendelediği havuçları şeker ile tavada kavurdu. Sonra bisküvi kırıp hamur yaptı. O yuvarladı ben hindistan cevizine buladım:):):) sonra üstüne kürdan dizdik  ve misafirler gelene kadar dolapta beklettik. Çok yoruldu  ama ilk biten tatlı da bu oldu:)
Annemin yapıp getirdiği nefis elmalı kurabiyeleri fotoğraflamayı unutmuşum.:/

 

Misafirlerim gelmeden bir kaç poz verdim masamda:)
Pastama mum alırken biten yaş mı girilen yaş mı konur diye bir tereddüt ettim. Ama geçen yılları püf etmek maksatlı biten yaş olan 25 i üfledim. Doğru düşünmüşüm biten yaş konurmuş:)
İşte turuncu kalbimin turuncu konseptli doğum günü faslı:)Hayatınızda bir kere kendi doğum gününüzü kendiniz organize edin. Böylece beklentileriniz minimuma iniyor ve mutluluğunuz maksimum oluyor. Çünkü her şey sizin içinizden geldiği gibi şekilleniyor.
Sevgi ve neşeyle kalın:)
MUTLULUK ARTAR PAYLAŞINCA!

Yorum Yaz