*Thy en doğru seçim olur. Rötar yapmasına rağmen uçağımız tam saatinde oradaydı.

* Koh Samui mükemmel bir ada. Evet Phuket daha meşhur ancak Full Moon Parti zamanına denk gelirseniz Samui de konaklama yapmanız gerekecek.

*Ark Bar Beach Resort bence adanın en eğlenceli oteli. Zaten burada kalmasanız bile her gece sahi partilerinde bulacaksınız kendinizi. Gitmeden önce balayı çifti olduğumuzu belirten bir mail yazdık ve bizi hava alanında karşıladılar.

*Full Moon Parti mutlaka yapılması gerekenlerin başında geliyor. Düğün tarihimizi bile bu parti tarihine göre ayarladık biz:)

*Adayı yalnız başınıza gezmeniz biraz karışık. Gerçek tarihi yerler, bilinmeyen köşeler, çarşılar, ünlü yerler ilgili tur şirketleri tarafından gezdiriliyor. Sizi otelinizden alıp, otelinize bırakıyorlar. Funny Day Safari benim tercih ettiğim ve çok memnun kaldığım şirketin ismi.

*Zicos Restaurant’ta mutlaka yemek yiyin. Bir Brezilya Restaurantı. Sahnede sambacı kızlar ve servis açık büfe sınırsız. Taksi ile gidip yürüyerek otelimize döndük. Ark Bar’a çok uzak değil yani.

*Bulduğunuz her fırsatta masaj yaptırın. Her seferinde yeni bir yer denedik. Gözünüze güzel görünen salona girin. Zaten sürekli kapıdan size ‘Hello Madame’ diye seslenen kişiler olacak:)

*Çoğu mağazaya girerken terliğinizi kapıda çıkarıyorsunuz. Yani yalın ayak giriyorsunuz bu sizi şaşırtmasın:)

*Tayland para birimi Baht. Dolar ile gidip Bahta çevirin. Biz gittiğimizde 100 dolar ile 3063 Baht almıştık. Fiyatlar Türkiye’ye göre ucuz. Ama mümkün olduğunca pazarlık yapın! Evet aldığınız herşeyde mutlaka pazarlık yapın. Zaten fiyatını sorduğunuz an, almayıp sırt çevirirseniz kendileri size hesap makinesini uzatıp ne kadar verirsin yaz hadi diyanesi 1000 Baht olan Budaa heykellerinin üçünü 1000 bahta aldım mesela. Yada tanesi 300 baht olan full moon parti t-shirtlerimizin ikisini 200 bahta aldık:) Fiyatları alenen yazılmışsa genelde fiyat aynı ama ağızlarından duyuyorsanız mutlaka pazarlık yapın derim.

*Para bozarken bile bir kaç döviz bürosu gezin. Yol boyunca bir kaç adımda bir var. Fiyatlar gerçekten farklılık gösterebiliyor.

*Deniz ürünleri yemek için Copacabana yı tavsiye ederim. Leziz ıstakoz, yengeç, istiridye, midye yapıyorlar.

*Mc Donalds, Burger King den daha popüler ve lezzetli.

*Parti adası Koh Phangan bedava denecek kadar ucuz.

*Saç kremi bulamadım Koh Samui’de. Pattaya da Watsons gibi bir yerden aldım yanınızda alın derim.

*Ojesiz çıkmayan ben bir tane bile oje almamışım yanıma. Büyük eksiklik:) Süreki salonlarda oje sürdürttüm. Yanınızda almayı unutmayın.

*Pattaya da Bay Walk otelde kaldık. Tam merkezde olduğu için her yere yürüme mesafesi.

* Walking Street’te döner yiyin. Usta Hatay’lı:)

*Imsomnia Bar Tayland’da içtiğim en güzel nargileyi yapıyor.

*Pattaya semt pazarını gezin.

*Sokak satıcılarından mangalda muz ve ananas yiyin.

*Walking Steette Russia Bar eğlenceli.

*Pattaya’dan hava alanına taksi ile gittik. Türk bir şofördü. Döner yediğimiz yerden numara aldık.

*Uzakdoğu mutlaka görülmesi, havasının solunması gereken bir yer.

Herkese en mutlu günler olsun. Unuttuğum şeyler olabilir. Sormak istedikleriniz olursa elimden geldiğince yardımcı olmak isterim:)
Mutluluk Artar Paylaşınca!

 

Yorum Yaz