05.06.2014 günü oldu kına gecemiz. Ah mekan kararı verirken ne çok yoruldum. Annem kalabalık bir davet diyordu, babamsa evde bile olur diyordu:) Ben ne istediğimi bilemiyordum çünkü ikisi de bana uyuyordu. Sonuçta kalabalık olmasında karar kıldık. Başladım mekan aramaya.. Şunu söylemeliyim ki ben düğün hazırlığı yaparken beklenenin aksine hiç bir aksilik olmadı. Karşıma hep iyi insanlar çıktı. Her şey gönlümde istediğim gibi şekillendi. Hayal ettiğim ev, mobilyalar, ıvır zıvırlar… Sanki ben bulmadım onca şeyi onlar beni buldu. Bir gün eve giderken Gardenia Kır Bahçesi diye bir reklam gördüm. Telefonunu aldım ve kına gecesi organizasyonundan bahsettim. Görüşme için randevu aldım. Ve hemen ısındık birbirimize Müdür Mehmet Abiyle:) 5 haziran  da mekan yetişmeyebilir ama bahçesi bitmiş olur dedi. Ayrıntıları konuştuk. Kokteyl şeklinde olacaktı. Annemler, ailem hiç yorulmayacaktı her şey Mado’dan gelecekti; poğaçalar, pastalar börekler.. (Mekan sahibi Antakya Mado’nun da sahibi olduğundan) Çok içime sinmişti. Ailemin de içine sinince mekan tutuldu. Kına ya henüz 2 ay kala elbise bakmaya başladım.. Bir hint gelini olmayacaktım, normal bir tuvalet giymek de istemedim çünkü ben ben gelindim:) Tek bir yere bakacaktım: En yakın arkadaşım Hilda’nın babasının gelinlik mağazasına:) Öğle araları 1 buçuk saat, iş çıkışı 1 saat fırsat buldukça gittim. Kırmızı istiyordum.. Onca renk model arasından tesadüfen açtıkları o elbiseyi görünce ‘tamam ben bunu giyeceğim’ dedim! Ve 5 Hazirandaki kınam için elbiseme 29 mayısta karar verdim:):)

 

Kına için sevgili Bilun Şen bana kırmızı bir vualet yaptı.. Onu da niyetim karşıma çıkardı ve internetten blogunu soluksuz okudum. Sonra aylar süren mailler ile kına, nikah ve düğün için aksesuarlarımı yapmış oldu. Düğünde duvak takmayacaktım. Duvaksız gelin olmaz dediler kınamda taktım bende en kırmızısından bir duvak:)

 

Sonuç itibariyle bir çingene kız olmuştum. Kuaför o kadar eğlenceli geçti ki stresin S si yoktu. Haziranın 5 i.. Yazdan bir gündü. Bolca güldük eğlendik. Hatta beni tarihe yazdılar kaprissiz gelin diye=) Kuaför de hazırlıklar  sırasında ne alemde mekan diye merak ettim Müdür Beyi aradım. Bana akşam için içeriyi hazırlattığını söyledi. Aslında yetişmeyecekti içerisi.Öyle demişlerdi. Ama tüm gece tüm işçiler personeller uyumamış ve hazırlamışlar her şeyi. Zaten ailem salona gittiğinde içerisi paspaslanıyormuş. Mekanın ilk organizasyonuydu ve benim kadar onlar için de çok özel bir geceydi. Tüm ayrıntılar 5 yıldızlıydı. Benim kadar heyecanlılardı. Risk alamazdık yağmur yağabilir dedi. Bende Kısmet hayırlısı olsun dedim. Zaten düğünümüz kır bahçesinde olacağı için içerisi olması daha mantıklıydı (Pollyana mantığı:)) Müstakbel kocam canımın içi tostosumu bıcı bıcı yıkattı ve  kuaförden beni aldı. Beni kuaförden aldığında gözlerindeki hayran bakış unutulmazdı. Ve tatlı fotoğrafçımız  canımız arkadaşımız Güneş’in evlerinin bahçesinde kahkaha dolu bir dış çekimi yaptık.

 

Sonrası kebap yemeye gittik:) arabadan inerken personellerin “gelin geldi gelin geldi” diye sağa sola koşturması çok eğlenceliydi. Tabi kınadan önce nargile içmesem olmazdı. Vazgeçilmez mekanımız 2. evimiz Sümerler Aile Çay Bahçesine gittik. Bizi volkanlarla karşıladılar:)

 

 

 

 

 

Çok neşeliydim:) Heyecanlıydım. Ben böyle ağzım kulaklarımda gülerken bir şimşek çaktı ve o da ne! Öyle bir yağmur bastırdı ki aman allahım.  Adeta bardaktan boşalıyordu. Korkunçtu. Şükürler olsun ki içeriyi ayarlamışlardı. Eğer ki bahçede olsaydı kına gecesi diye bir gece asla olmayacaktı. Ve o gece iyi ki yağmur yağdı gökyüzü boşaldı..Düğünümüzü kurtarmış olduk. Düğün yapacağımız yerin kapalı bölüm alternatifi yoktu. Zaten kınadan sonraki gün o yağmur stresini ayrı bir zaman da yazacağım..

 

 

İyi ki de yağmur ihtimaline karşı içerisi hazırlanmıştı.  İçerisi öyle güzel olmuştu ki. Ben bahçede nargile içerken kardeşlerimden bu fotoğraflar geldi. Aksilik olmadı mı demiştim? Daha büyük bir aksilik olamazdı ama çok şükür niyetimize göre oldu:) Harika bir organizasyon yapılmıştı.

 

Salona girene kadar yağmurdan sırılsıklam olduk. Hatta arabada mahsur bile kaldık bir süre sanırım:) Slow bir müzik seçmedik giriş için.. Zaten benim gibi 45likler delisi bir çingeneden kimse bir slow şarkı beklemiyordu:) ‘Senden Başka’ şarkısıyla güle oynaya girdik içeri. Coşkuyla karşıladılar bizi. O ilk giriş anı artık kalbiniz sizden bağımsız davranıyor. Ama sahneye yetiştiğiniz an artık gece sizin.. Çok çok güzel bir giriş oldu. Misafirlerimiz, dostlarımız, kardeşlerimiz, ailelerimiz sahnede bizimleydi. Dışarııyı sel götürüyordu ama biz içeride zıplıyorduk:)

 

Gecemde bana sürpriz yine çay bahçesi eylemomdan geldi. Almış davulunu eline inletti ortalığı neşesiyle:) Şimdi kına videolarına bakınca o davulla nasıl coşmuşum daha iyi görüyorum. Bir rahatlama gelmiş sanki.. Kendimi davulların üstünde göbek atarken buldum.. Çok eğlendim.

 

 

 

kına yakılma faslı:) Ağlamadım 🙂 Kına yakılırken üzerime bir kaftan giydim.. Aslında kınamızı sevgili Güneş ile eşi Mehmet yakacaklardi.. Onlara teklif etmiştik ve zevkle kabul ettiler. Ama ne yazikki Güneş dayısını kaybetti ve gecemize katılamadilar:(  Kına yakma işini mutlu evlilikleri olan birileri yapmalıymış böyleymis âdet. Onlar olmayınca benimkini en büyük teyzem, eşiminkini de en büyük amcası heyecanla yaktı…
Haydi Kizlar Kalkin Göbek Atmaya 
Oynamanin Geldi Vakti Saati 
Haydi Kizlar Kalkin Göbek Atmaya 
Hepimizin Nesesi Kina Gecesi 

Haydi Kizlar Kalkin Göbek Atmaya 
Oynamanin Geldi Vakti Saati 
Haydi Kizlar Kalkin Göbek Atmaya 
Hepimizin Nesesi Kina Gecesi 

Kaynanasi Altinini Hazirlar 
Gelinin Avcuna Koyar 
Aglamasin Gelin 
Gözyasini Silin 
Bu Gecenin Ecesi O 

Sarki Türkü Fasilin Geldi Zamani 
Calsin Dursun Haydi Oyun Havasi 
Elbisesi Sirmali Pecesi Yarim 
Dünyalarin Güzeli Gül Gelin Hanim 
Bu şarkıda çılgınlar gibi oynadık:)
Sonrası yine eğlence..
 Geceme renk katacak Sevgili bekar misafirlerim için kırmızı şapkalar aldım tüllü=) herkes takmıştı ve çok yakışmıştı..
Gece bittiğinde bizde bitmiştik. Baba evinde geçireceğim son 2 gecem kalmıştı.. Biriciklerim her an yanımdalardı.

 

 

Şunu bilmelisiniz ki düğünleri düğün yapan gelinin neşesi.. Bu benim fikrim değil davetlilerin fikriydi.. Ne o gece ne düğünde sıkılan kimse olmadı. Bilmeniz gereken bir şey daha varki gelini neşelendiren ailesi ve candan dostları.. O an kendimi mutlu hissediyordum çünkü herkesin benimle mutlu olduğunu görüyordum..
Herkesin en özel anlarında o anın tadını çıkarmasını diliyorum.. Sizin başrol olduğunuz anlarda sizi sadece siz ilgilendirmeli…
Benim kına gecemde böyleydi işte.. Defalarca anlatmaktan yorulmam.. Sizde okumaktan sıkılmadıysanız bu son satıra geldiniz demektir;)  Yağmur çamur ve belki benim görmediğim bir çok aksilik oldu.. Ama gecem gönlümdekinden de güzel ve neşeliydi.. Dış çekim yaptığımız saatlerde yağmur yağmaması bile bir şanstı.. Şükürler olsun..
En mutlu gününüz en mutlu olsun.. Mutluluk artar paylaşınca..
Sevgiler

 

4 Comments

  1. Harika olmuş herşey gerçekten de büyük şans icerinin hazırlanmış olması 🙂 Bir dizi izler gibi oldum bi heyecan bi heyecan :)))

    • Ayy çok teşekkürler:) Bu kadar içten ve tatlı olduğun için de teşekkür ederim:) Sen bi de bana sor o heyecanı, şimdinin fıkrası, geçen senenin kabusu:)

  2. Ben zaten sizi instagramda takip ediyorum ve sizin o mutlu paylaşımlarınız da ben tebessüm ederek bakıyorum okadar enerji dolusun ki imreniyorum size allah’ım size evlâlarınızla ve sevdiklerinizle daha daha güzel mutlu günler nasip etsin.

Yorum Yaz