Sıradan bir gündü benim için.. Yoğun çalışıyordum. Düğünüme sadece 4 gün kalmıştı ve ertesi gün izne ayrılacaktım. Düğün sonrası iznim çok olsun diye kına gecemin önceki gün de çalıştım.. Düğün öncesi pedikür için iş çıkışı kuaföre gittim.. Almanya’dan düğünümüz için gelen Hamdoş’la buluşacaktım kuaför çıkışı. Beni aradı bebişi huzursuzmuş gelemeyeceğini söyledi.. Sonra kuaföre Nazire geldi. Saçlarını fönletti yemeğe çıkacakmış dayılarıyla.. Sonra Hilda aradı buluşalım dedi. Eve gideceğimi söyledim..Oraya gelirim dedi. Kuaförde işim bitti. Saat 8’e geliyordu akşam. Tam çıkacaktım ki Nebil (kuaförüm) ay yok saçlarını örsün kızlar sen seversin dedi zorla oturttu beni. Annem de arayıp nerde kaldın son günlerin böyle olur mu deyince huzursuz oldum iyice. Hatta Hilda geelcek belki dedim Ay ne işi var ailecek oturamayacak mıyız biz dedi daha da bi şok oldum! (Hilda ile ilkokul 1. sınıftan beri birlikteyim. Yani tam 18 senedir, can dostum güzel insan aileden biridir artık)
Fotoğraf çekiminde kullanmak için konuşma balonları yapacaktım kendime o gün. Malzemeler almıştım bu yüzden. Eve vardığımda babamı aşağıda gördüm biraz gergin gibiydi. Anneni bekliyorum halanlara gideceğiz biraz dedi.. Eve çıktım kapıyı açmamla bir gürültü koptu. “Neşeli gençleriz biz şibidibi dipdipdip Yaşamayı severiz” (en sevdiğim 45liklerden biri) çalmaya başladı. Bende şaşkın bir surat annem gülümsüyor. Naim mi burda dedim noluyor?
Salona girdim ki Aman Allahım!!!  Canlarım kardeşlerim Senem,İrem,Ecem,Simge görümcelerim Meryem, Müge, Arkadaşlarım Hilda, Hamdoş, Nazire, Müfide,Kuzenlerim Nesibe, Gamze, Nimoş ellerinde birer süs Hoşgeldin Seroş diye bağırdı:):) Hayatımın en büyük sürprizlerinden biriydi. Çünkü genelde bana yapılan sürprizi sezerim. Ama bunu hiç anlamadım. Bir bekarlığa veda  partisi yapmak istiyordum ama bunu istediğimi bile unutmuştum..

Mükemmel bir pastam vardı. Hilda’nın fikriymiş kendisi yaptırmış:) Ayrıntılar beni anlatıyordu. Vosvoslar, gramafon, plaklar, nargile, damadı ezen bir gelin:):):):)
Pudingleri Iremimle Simgem yapıp süslemiş:)  Sofra resmen açık büfe fotoğrafı olmayan bir uzantısı var:) rengarenk jöleleri Ecemim, topitoplar, bugünün hatırası olsun diye süslü kitap ayraçları yapmışlar.. Sınırsız alkol ve kahkaha:)

 

Yok yok değildi.. En sevdiğim şey yoktu! Tabiki nargile:) Ama o da Eylemom tarafından düşünülmüştü..
Kapı çaldı ve işte karşımda gördüğüm şirinlik:) Herkese turuncu gelin demişler kardeşciklerim:):):) Eylemom da bu turuncu gözlükle gelmiş:) Elinde de nargilem:) Artık eksik bir şey kalmamıştı..

Eski 45likler çaldı. Gönlümce şarkı söyledim dans ettim. Kardeşlerim bir tane Nazire bir tane foto çekilme çerçevesi yapmışlardı. Çok güzeldi. Ne kadar seviliyormuşum bir kere daha anladım o gece. Gelin olma havasına o gece girdim.

Ben kalkıp oynamakta biraz nazlanınca bana yapılan duran adam eylemi:)

 

Sonra tabi 45likler açılınca Bim Bam Bom kalkıp oynamam.. Ben oynarken videolar çekilip damat beye gönderiliyormuş meğer.. Şarkılar danslar her şey çok güzeldi.

 

Nazire’nin benim için mesai saatlerinde yaptığı çerçeve (bizim büroda bunu yapmam imkansız,kendi çalıştığı muhasebe bürosunda rahat olduğunu bastıra bastıra anlatıp kıskandığım an)
Çerçeveye sığmamak..

 

Eksikler var fotoğrafta.. Hamdoş Tutu ağladığı için fotoğraf bile çekilmeden ayrıldı o gece. Ama çok özel bir hediye getirmişti bana Almanya’dan. Düğünümde bacağıma taktığım mavi bir bant.. Şans getirirmiş. Gerçekten de uğurlu geldi:)

 

 

Düğün halayının provasını yaptık. Abim damat oluyor sırada bana geliyor şarkısı çaldığı an kimse oturuyor olmayacak düğünümde diye direktif verdim bu ekibe. Ama düğün gecesi öyle bir şey oldu ki bu şarkı çaldığında sadece bu ekip değil kimse oturmuyordu. Gelin halimle halayın karşısına geçip herkese bu halayı öğrettim. Çoook eğlendim:)

 

Bu gecenin mimarı benim her biri birbirinden fare kardeşlerim:) Soldan Sağa Simge, İrem, Ecem ve Senem..

 

Nazire’nin ve Kızların yaptığı turuncu çerçevelerim.

 

Bu fotoğrafa bakıp mutluluktan ağlamıştım o gece yatağımda.. Varlıklarına şükrettim defalarca. Yatağımda baba evinde geçirdiğim son günlerdi. Ve bu cimcimeler beni dünyanın en şanslı insanı yapmışlardı o gece.. Organizasyon, hazırlıklar enerji öyle güzeldi ki..
Gece bitince sağa sola gülücükler atan bir Seren kaldı geriye.
Mutluluk artar paylaşınca! Sevgiyle kalın..

 

Yorum Yaz